Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ρετρό χτένισμα με 3 τεχνικές για κλασσική και απόλυτα θηλυκή εμφάνιση

Στη δεκαετία του ΄30 του ΄40 και του ΄50 οι γυναίκες είχαν ως σύμμαχο για την ομορφιά τους τις χαλαρές μπούκλες για να δείχνουν πάντα όμορφες και περιποιημένες.Τα κυματιστά μαλλιά ήταν απαραίτητα σε κάθε εμφάνισή τους καθώς συμβάδιζαν με τα πρότυπα ομορφιάς εκείνης της εποχής και προσέδιδαν θηλυκότητα!Ακόμη και σήμερα τα ρετρό κυματιστά μαλλιά προσθέτουν φινέτσα και κομψότητα στην εμφάνισή μας ιδιαίτερα σε επίσημες και βραδυνές εξόδους.Υπάρχουν 3 τρόποι να κάνουμε ένα ρετρό χτένισμα χρησιμοποιώντας την ισιωτική, τη μασιά για μπούκλες ή τα κλασσικά ρολλά!
ΜΕ ΙΣΙΩΤΙΚΗ
 Μετά το λούσιμο,απλώνουμε  στα μαλλιά μας αφρό χτενίσματος, στεγνώνουμε με το πιστολάκι  και στην συνέχεια ψεκάζοντας κάθε τούφα με ένα σπρεί θερμικής προστασίας χρησιμοποιούμε την ισιωτική μας όπως δείχνει η hairstylist στο βίντεο  για να φτιάξουμε  μόνες μας υπέροχους και άψογους  ρετρό κυματισμούς.http://www.youtube.com/watch?v=bZS8XjMJWfI&feature=player_embedded Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία σταθεροποιούμε το χτένισμα με λακ.
ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΕΣ(ΨΑΛΙΔΙ)
Εδώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην τεχνική με την οποία θα τυλίξουμε τα μαλλιά μας στο ψαλίδι!Η κάθε τούφα πρέπει να είναι μαζεμένη πριν τυλιχθεί στον κύλινδρο  και όχι απλωμένη. Έτσι θα δημιουργηθούν πιο απαλοί ρετρό κυματισμοί και όχι σφιχτές μπούκλες.
ΜΕ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΡΟΛΛΑ
 Αφού λούσουμε και στεγνώσουμε τα μαλλιά  καλά με το πιστολάκι χρησιμοποιούμε μεγάλα ρολλά  για το τύλιγμα των  μαλλιών.Δίνουμε προσοχή στα μπροστινά ρολά και τα τοποθετούμε έτσι ώστε να δημιουργείται  η χωρίστρα εκεί που την θέλουμε. Θα πρέπει στο τέλος να βουρτσίσουμε τα μαλλιά μας για να χαλαρώσουν οι μπούκλες και να  δημιουργήσουμε τους ρετρό κυματισμούς.
Για να ολοκληρωθεί το ρετρό στυλ,δημιουργούμε με το κατάλληλο μεικ-απ αψεγάδιαστο πρόσωπο,ολοκληρώνουμε με eyeliner,ελάχιστο ρουζ στα μάγουλα σε απαλή ροζ απόχρωση και φυσικά έντονα κατακόκκινα χείλη!
Πολλά φιλιά,Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου